Pozdravljeni!

Moje ime je Alja in sem upravna organizatorka in nutricionistka.

Spletni portal Aktivnadieta.si je nastal z namenom ozaveščanja o zdravem načinu življenja. Debelost je zelo velika težava 21. stoletja, zato je pomembno, da o njej na glas spregovorimo, predvsem pa posameznike, ki se z debelostjo spopadajo, spodbudimo k zdravemu hujšanju in širjenju pridobljenega znanja.

Debelost se ne kaže zgolj navzven, ampak ima zelo negativen vpliv tudi na zdravje, prav tako pa vodi do krajše življenjske dobe. Najpogostejše zdravstvene težave, do katerih pride zaradi debelosti, so bolezni srca in ožilja, sladkorne bolezni, nekatere vrste osteoartritisa in celo raka. Seveda pa ne moremo tudi mimo dejstva, da imajo ljudje z odvečnimi kilogrami pogosto težave s samopodobo, kar zopet vpliva na nižjo kakovost življenja.

Kadar debelost ni v preveliki meri povezana z gensko zasnovo, je odvečno težo možno odpraviti. Danes poznamo celo vrsto diet, a poudariti je treba, da vse še zdaleč niso zdravju prijazne. Predvsem se je potrebno zavedati, da je hujšanje dolgotrajen proces, zato se je hitrih metod bolje izogibati.

Na spletnem portalu Aktivnadieta.si boste našli veliko nasvetov, kako odpraviti odvečne kilograme na organizmu prijazen način, pa tudi precej priporočil za zdrav način življenja.

Delite vsebine na socialnih omrežjih in bodite del rešitve tudi vi!

Alja