Zdravju škodljivo hitro hujšanje

Redkokdo se postavi pred ogledalo in je navdušen nad podobo, ki jo vidi v njem. Navadno potarnamo zaradi kakšne maščobne blazinice ali nekaj kilogramov viška, ki kričijo na nas, kot bi v ogledalu videli zgolj te. Takrat se naše misli napolnijo z željo po hujšanju, in ker smo ljudje zelo neučakana bitja, želimo shujšati takoj.

Ampak, pozor! Hitro hujšanje vodi v nevarnosti, katerim se je najbolje izogniti. Gre za to, da je hitro hujšanje zdravju zelo škodljivo, kot tudi znak, da z nami nekaj ni v redu. Stradanje vsekakor umaknite s seznama, prav tako pa bodite previdni z dietami, ki obljubljajo hitro hujšanje.

Kilogrami morda res hitro izginjajo …

Če ste kljub vsem opozorilom posegli za dieto, ki je obljubljala takojšnje rezultate, in opazili, da kilogrami izginjajo, je dobro vedeti tudi od kod in zakaj. Pri ekstremnih dietah ali stradanju boste najprej izgubili težo na račun vode v telesu (to se zgodi precej hitro), nato pa še na račun mišične mase.

Zelo slabo! Ne želite si oslabiti mišic v svojem telesu, ki jih nujno potrebuje. Na ta način vam bo primanjkovalo moči, pojavila se bo slabša drža in še precej drugih težav, na katere niste pomislili. Kar pa je bistveno, pa se pri hitrem hujšanju ne rešimo maščob, ki so glavni krivec za našo prekomerno težo.

Hitro hujšanje vodi v slabo počutje

Pri hitrem hujšanju je navadno prisotno tudi pomanjkljivo prehranjevanje. Ker na ta način telesu ne dostavimo vsega, kar potrebuje za svoje normalno delovanje, se lahko ob drugih simptomih pojavi tudi slabokrvnost. Naj vas ne čudi, če se boste v obdobju hitrega hujšanja počutili nervozne, depresivne ali pa vam bo razbijalo srce.

Slabo počutje zaradi hujšanja

Stres in slabo počutje kot posledica hitrega, zdravju škodljivega hujšanja.

Sami slabi znaki, ki si jih seveda ne želite. Ob tem pa se vam bo pripetilo tudi naslednje. Ker na takšen način seveda ne boste mogli dolgo delovati, boste prej ali slej znova pričeli jesti vse, takrat pa se vam utegne pripetiti nekaj, česar si nikakor niste želeli. Ne le, da boste ekspresno pridobili nazaj vse kilograme, pač pa bi jih utegnilo biti celo več.

Hujšanje naj bo načrtovano

Nikoli ne pričnite hujšati konec maja zato, ker si želite junija biti glavni na plaži. Tako pač ne bo šlo, saj je potrebno odvečne kilograme in maščobo topiti postopoma. Ob tem pa morate poskrbeti tudi za trening, s katerim boste zagotovili, da se vaša ohlapna koža ne bo povesila na mestih, kjer jo je prej napenjala maščoba.

Torej, potrebovali boste mišično maso. To pa lahko pridelate prav iz odvečne maščobe, kar bi pomenilo, da morda ne boste izgubili toliko kilogramov, kot ste menili, da jih morate, a videti boste vseeno odlično. Še pomembneje pa je, da se boste odlično tudi počutili.

Hitro ni nikoli zdravo

Zapomnite si, da dejansko vse, kar obljublja, da bo hitro, navadno ni zdravo za človeka. Tako ni primerno jesti hitro hrano, živeti hitro, se hitro razburiti, hiteti na cesti … Potrebno je biti umirjen in živeti v skladu s svojimi zmožnostmi in naravo. Tudi na hitro hujšanje raje pozabite in se odločite odvečne kilograme izgubiti postopoma v nekem zmernem roku.