Hujšanje na zdrav način

Hujšanja se mnogi med vami lotevate tik pred poletjem, saj se še kako dobro zavedate, da bo treba pokazati nekoliko več gole kože in s tem se bo pokazal tudi vsak odvečni kilogram. Ker imate za hujšanje manj časa, kot bi ga imeli, če bi se ga lotili pravočasno, lahko svojemu telesu povzročite več škode kot koristi.

Zaupali vam bomo 5 nasvetov za hujšanje na zdrav način. Zdravju neškodljivo hujšanje je namreč zelo pomembno, saj se z njim izognemo mnogim težavam, ki bi nas sicer lahko spremljale v nadaljevanju življenja.

1. Na hujšanje se morate ustrezno pripraviti

Žal se večina ljudi hujšanja loti kar čez noč in to povsem nepremišljeno. Ker si pri tem niso postavili konkretnih ciljev in natančnega načrta, se kaj hitro zgodi, da hujšanje splava po vodi. Kaj hitro jih premami določeno živilo, ki ga brez pomislekov dajo v usta, misleč, da nanje ne bo vplivalo.

Načrt za hujšanje

Preden se lotite resnega hujšanja, pripravite podroben shujševalni načrt.

Na hujšanje se zato temeljito pripravite. Na list papirja si napišite cilje in načrt z vsemi potrebnimi točkami. Ena od točk naj vključuje živila, ki jih boste v času diete uživali. Poskrbite, da bodo zdrava in da vas bodo primerno nasitila ter da boste z njimi dobili vsa potrebna hranila za svoje telo. Tako vas v procesu hujšanja ne bo zmotilo prav nič, saj boste sledili svojim sanjam, ki ste si jih primerno zabeležili.

2. Hujšajte počasi in vztrajno

Na dosegu roke boste našli diete, ki vam obljubljajo veliko izgubo kilogramov, in to v zelo kratkem času. Morda boste v le nekaj tednih res izgubili precej kilogramov, toda vedite, da je tak način hujšanja zelo nezdrav.

Hujšajte počasi in vztrajno, četudi se vam rezultati ne bodo poznali prav kmalu. Ko se bodo končno pokazali, pa boste še toliko bolj veseli, saj se boste zavedali, da ste hujšali na zdrav način.

3. Med hujšanjem se ustrezno gibajte

Zdrav način hujšanja ne pomeni samo prehranjevanje z vnaprej določenimi živili v omejeni količini, temveč še marsikaj drugega. Poleg zdrave prehrane je zelo pomembno, da se v tem času in tudi sicer ukvarjate z vsaj eno športno dejavnostjo.

Športna dejavnost med hujšanjem

Odvečnih kilogramov se boste mnogo lažje znebili, če boste ob hujšanju športno dejavni.

Četudi ne sodite v skupino strastnih športnikov, obstaja kar nekaj dejavnosti, ki bi bile za vas lahko primerne. Priporočamo vam sprehod v naravo, tek na kratke razdalje, plavanje v bazenu, kolesarjenje, hribolazenje in podobno.

4. Tu in tam se lahko pregrešite

Poskrbite, da v času hujšanja vendarle ne boste preveč strogi do sebe. Tu in tam se ustrezno nagradite. Enkrat na teden, na primer ob nedeljah, se lahko pregrešite s kako sladico. Vseeno pazite, da ne bo »presladka« in da vam ne bo vzela volje do nadaljnjega hujšanja.

5. Pravočasno se ustavite

Nujno je, da se v času hujšanja ves čas opazujete. Pomembno vlogo ima vaše počutje. Če ugotovite, da vam določena dieta, četudi je še tako zdrava, ne ustreza, pravočasno odnehajte in raje poiščite drugo, ki vam bo bolj pisana na kožo.

Sicer pa v povezavi z zdravim hujšanjem ogromno koristnih nasvetov in informacij najdete tudi na zelo priljubljeni spletni strani PopolnaPostava.com. Priporočamo vam, da imate omenjeno spletno stran v času hujšanja kar odprto in vseskozi sledite nasvetom in novostim. Pravzaprav bo tudi to odlična motivacija, ki jo boste za zdravo hujšanje še kako potrebovali.