Jajčna dieta

Ljudje najpogosteje želimo določen cilj doseči v čim krajšem možnem času. To vsekakor velja tudi pri hujšanju. Če se tudi vam mudi izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, vam priporočam, da si skrbno preberete današnji prispevek. V njem vam bom predstavila jajčno dieto, s pomočjo katere lahko že po petnajstih dnevih izgubite kar nekaj kilogramov. Zaupala vam bom, na čem jajčna dieta temelji in kaj vse lahko uživate v obdobju, ko se je boste lotili.

15-dnevna jajčna dieta

Dieta z jajci je vrsta diete, ki temelji predvsem na prehranjevanju z jajci. Omejiti jo morate na petnajst dni. Zanjo je značilno, da je zelo hitra in obenem učinkovita. Nekateri, ki so to dieto že preizkusili, poročajo, da naj bi z njeno pomočjo izgubili tudi več kot deset kilogramov.

Del jajčne diete sta tudi meso in kuhana zelenjava. Izbrana živila lahko uživate vroča ali hladna. Najpomembneje je, da jih uživate v točno določenem vrstnem redu. Pri tem morate paziti, da ne izvzamete nobenega živila, ki ga imate na vnaprej pripravljenem jedilniku. V tem času je uživanje alkohola prepovedano.

Hitro vidni učinki diete z jajci

Učinke jajčne diete boste lahko videli že v samo nekaj dnevih po pričetku. Tehtnica vam bo morda pokazala tudi do tri kilograme manj. Po petih dnevih diete boste lahko dva dni povsem normalno jedli, vendar še vedno zmerno. Nato se boste ponovno lotili diete po predpisanem jedilniku. To nato ponavljate trikrat po pet dni.

Dieta z jajci

Dieta z jajci dovoljuje pripravo zelo okusnih jedi, na primer pripravo različnih solat.

Po petnajstih dneh, ki jim morate prišteti še dneve brez diete, boste izgubili želene kilograme. Teh ne boste dobili nazaj, če se boste v nadaljevanju prehranjevali zmerno in zdravo. V tem primeru dieta z jajci ni izjema, saj pravilo velja za prav vsako dieto.

Katera živila so še vključena v jajčno dieto?

V času diete si za zajtrk lahko privoščite določeno vrsto sadja, 2 prepečenca in skodelico kave ali čaja. Tudi kosilo naj vsebuje določen sadež, poleg tega morate nujno zaužiti kuhano jajce, kislo mleko ali jogurt. Večerja lahko vsebuje 2 paradižnika, 2 kuhani jajci, pol kilograma zelene solate ali kumare ter 2 prepečenca.

Jajčna dieta vam bo zagotovo pomagala do želenega cilja ter k uresničitvi vaših skritih želja. Ko boste izgubili odvečne kilograme, pa z gibanjem ter različnimi vajami dosezite še popolno obliko svoje postave. Vsekakor pa morate tudi v nadaljevanju paziti na to, da se boste zmerno in predvsem zdravo prehranjevali. Le na ta način vam bo uspelo ohraniti rezultate, ki vam jih bo v zelo kratkem času prinesla priljubljena jajčna dieta.