Hujšanje z vodo

Naj že kar takoj na začetku zapišemo, da tokrat ne gre za nikakršno dieto z vodo na način »pijem samo vodo in hujšam«, kajti na ta način v telo ne bi vnesli praktično ničesar. Ostali bi brez prepotrebne energije in kmalu se ne bi več počutili najbolje.

Zakaj se potem reče hujšanje z vodo?

V resnici zato, ker redno pitje vode dejansko pomaga skrbeti za idealno telesno težo. Včasih sežemo po hrani kar tako. Ne zaradi določene ure in ne zato, ker smo hudo lačni. Na nek način nam je dolgčas in prav zaradi tega se kilogrami počasi kopičijo. V takšnih trenutkih je bolje poseči po vodi.

Že samo kozarec vode pred kosilom vam bo pomagal, da vase ne boste nesli več hrane, kot je potrebujete. Odrasla oseba naj bi na dan popila od 2 do 3 litre vode. Se sliši veliko? Še posebej tistim, ki vodo pijejo le ob kavi. Premalo vode vodi v slabo počutje, slabšo presnovo in splošno dehidriranost telesa. V takšnem stanju človek ne funkcionira več normalno.

Trik za hujšanje s hladno vodo

Ljudje, ki se borijo s prekomerno težo in so se lotili tudi bolj sistematiziranega pitja vode, se redno sprašujejo, ali je za hujšanje potrebno piti mlačno ali hladno vodo. Zelo zanimiv odgovor se ponuja kar sam po sebi. Če vase vnesete hladno vodo, jo mora telo ogreti na telesno temperaturo, za kar pa seveda porabi energijo (beri kalorije).

Pitje vode med delom

Svetujem vam, da imate med delom VEDNO pri roki kozarec hladne vode.

Veliko ljudi prisega na razne diete z vodo, kakršnih se poslužujejo njihovi zvezdniški idoli. Mlačna voda z limono, mlačna voda s kisom vsako jutro, opoldne in zvečer, in tako dalje. Dejstvo je, da nam voda pomaga uravnavati telesno težo že, če z njo zamenjamo ostale pijače, po katerih sicer posegamo. Sladke pijače, kot so ledeni čaj in gazirane sladke pijače, v nas nalagajo ogromne količine sladkorja, ki pa vsekakor ni naš najboljši prijatelj.

Kako se lotiti rednega pitja vode?

Ena največjih težav s pitjem vode je, da nanjo enostavno pozabimo. Če nismo ravno ves dan na soncu ali pa se ukvarjamo s športom, zlahka končamo dan z dvema popitima kozarcema vode. Zelo slabo!

Zadajte si cilj, da boste na dan popili vsaj dva litra vode. Voda naj bo ohlajena na približno 10 °C. Razdelite pitje vode na enakomerne količine, če čutite žejo, pa popijte tudi več. Pijte vodo brez kakršnih koli dodatkov in sladil. Če vas moti, ker voda nima nobenega okusa, dodajte vanjo kakšen košček sadja, nekaj rezin limone ali limete ali metine liste.

Danes ima vsakdo vodo lahko vedno s seboj. Priročne stekleničke ali plastenke za vodo so lahko v avtomobilu, na pisalni mizi ali na drugem delovnem mestu, kjer nimamo neposrednega dostopa do pitne vode. Verjemite, počutili se boste bolje, manj boste lačni in telo vam bo neskončno hvaležno.

Več o hujšanju z vodo: https://hujsanje.blog/hujsanje-in-ciscenje-telesa-z-vodo